För över ett år sedan startade vi med att snygga till husets innerdörrar som allesammans sett ut så här:


De var klädda med ett plastfolie som skulle efterlikna ek. Under foliet är det en mahognybetsad plywood. När man limmade foliet har man först putsat dem grovt. Det ursprungliga utseendet har inte gått att bevara. Alla dörrar (utom den på bilden ovan) är nu slipade och spacklade och sedan penselmålade med vit lackfärg.

I vårt förra boende, en 40-tals lägenhet, hade vi en mycket vacker innerdörr med fem liggande råglasfält.

Vi bestämde att vi skulle försöka kopiera den och nu är den ena dörren av två nästan färdig. Grundmålningen är klar, men spackling, målning och låsbeslag återstår.


Jag har inte gjort en helt ny dörr utan använt mig av den gamla. I den plana dörren har jag sågat upp ett stort hål som sedan avdelats med fyra nya spröjs. Den gamla yttre ramen i dörren är alltså kvar. Vi hade också tur att få tag i en 30-40 år gammal glaslist på en anrik brädgård som var i en nättare dimension än vad man gör nuförtiden. Det går 2 meter glaslist till varje fält och sida, totalt alltså 20 meter till en enda dörr.

Dörren på bilden längst upp i den här postningen är nu sist kvar att göra i ordning.